Menu

Week van de AmateurKunsten 2013

Atelier Terra Cotta: Licht- en kleiobjecten 

logo week van de amateurkunstenElk jaar vindt de Week van de AmateurKunsten plaats. Dit jaar is dat van 26 april tot en met 5 mei 2013. Onze gemeente neemt zelf niet deel. Twee Lummense kunstenaars doen dat wel, namelijk Mieke Marissen en Dan Jacob. In Atelier Terra Cotta, Zandstraat 14 te Lummen, kan je tijdens de opendeurdagen terecht op 27 en 28 april en op 4 en 5 mei 2013, telkens van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

Mieke Marissen

Mieke Marissen stelt lichtobjecten en schalen gemaakt uit takken en handgeschept papier tentoon.

"In mijn huidig werk zoek ik met handgeschepte papieren, in combinatie met natuurlijke materialen, sfeer te scheppen. Zo ontstaan lichtobjecten die een zekere sereniteit uitstralen. In een demonstratie wordt een skelet van wilgentakken met handgeschept papier bekleed en toon ik de techniek om schalen in papier om te vormen tot een uniek werkstuk."

Dan Jacob

Dan Jacob stelt potvormen beschilderd of versterkt door geboetseerde dieren tentoon.

"Fascinerend is het om een klompje klei om te toveren tot een schaal-potvorm. Een klein accent versterkt deze vorm door geboetseerde dieren of schilder- en tekeningen aan te brengen. Belangrijk in mijn klei-ervaringen zijn de experimenten met vuur en klei. In deze Week van de Amateurkunsten geef ik demonstraties van draai-, bak- en schildertechnieken. Het geeft mij een goed gevoel deze ervaringen met anderen te kunnen delen." 

Contact

UiTbalie
Dr. Vanderhoeydonckstraat 56, 3560 Lummen
T 013 390 515
E vrijetijd@lummen.be