Menu

digitaal loket bibliotheek

Online catalogus

Je kan de bibliotheekcatalogus online raadplegen. Je kan ook online een werk reserveren of verlengen. 

Digitaal krantenarchief

Lees je je krant of je weekblad ook graag digitaal? Dat kan via het digitale krantenarchief GoPress.

GoPress is een gratis krantenarchief dat je van thuis uit kan raadplegen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een (gratis) 'Mijn Bibliotheek'-account (je gebruikt ditzelfde account ook om bv. boeken te verlengen of te reserveren).

Hoe werkt het?
Surf naar onze website, lummen.bibliotheek.be en klik bovenaan op de knop 'Mijn Bibliotheek'. Je kan je vervolgens aanmelden of registreren voor Mijn Bibliotheek. Eens je bent ingelogd in Mijn Bibliotheek kan je links in het menu op Gopress Krantenarchief. Je hebt nu toegang tot alle artikels uit het archief. 

Lukt het niet? Neem dan contact op met de bib (tel. 013 390 480 of e-mail: bibliotheek@lummen.be) of vraag ernaar aan de balie van de bib. 

Ook op de acht internetcomputers in de leeszaal van de bib kan je het GoPress-archief raadplegen. In de bib zelf is het niet nodig om in te loggen via Mijn Bibliotheek. 

Internetpc's en hotspots

Als je lid bent van de bibliotheek kan je gratis gebruik maken van de internetcomputers in de leeszaal. Je meldt je eerst even aan aan de infobalie en je kan dan meteen aan slag op één van de 8 pc’s.

Een van de pc’s is ook uitgerust met Windows 8, het Officepakket en een eID-lezer. Hiermee kan je ondermeer je belastingaangifte invullen en je bijdrage voor kinderopvang berekenen op de site van Kind & Gezin.

Werk je liever met je eigen laptop, tablet of smartphone? Ook dat is mogelijk, want er zijn hotspots in de bibliotheek. Om toegang te krijgen tot het draadloze netwerk van de bib, moet je je enkel eerst even aanmelden aan de infobalie.