Menu

Dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg

Takenpakket

Gezinszorg omvat het zorgaanbod dat bestaat uit persoonsverzorging, huishoudelijke hulp, beperkte schoonmaakhulp en algemene psychosociale en pedagogische ondersteuning en begeleiding. Voor het gedeelte “gezinszorg” stuurt de dienst je een verzorgend personeelslid.

Het takenpakket van de aanvullende thuiszorg omvat de zorg die bestaat uit het aanbieden van schoonmaakhulp. Voor het gedeelte “aanvullende thuiszorg” stuurt de dienst je een logistiek medewerker.

Voor wie ?

De dienst biedt hulp aan mensen die door hoge leeftijd, ziekte, beperkte fysische of psychische mogelijkheden of uitzonderlijke sociale of financiële omstandigheden, tijdelijk of langdurig moeilijkheden ervaren in hun dagelijks leven.

Het thuismilieu staat centraal. Samen met de vertrouwde omgeving (partner, familie, vrienden en buren) ondersteunt de dienst de gebruiker om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Deze hulp kan een aanvulling zijn bij de zorg van familie, derden of andere professionele thuisverzorgers.

Hoe werkt het ?

Voor de dienst hulp biedt, komt het begeleidend personeelslid op huisbezoek voor een sociaal onderzoek. Tijdens dit huisbezoek geeft men je de nodige informatie over de dienst en bepaalt men (rekening houdend met o.a. zorgvragen en behoeften) de frequentie van de hulp.

Wat kost het ?

De dienst berekent de bijdrage per uur op basis van je inkomen en gezinssamenstelling.

Medewerkers

Diensthoofd
Els Clemens

Maatschappelijk assistenten
Mady Borgers
Els Nijs

Administratief personeel
Rita Claes
Christel Ceunen
Helmi Knaepen

Verder staat een uitgebreid team van competente en gemotiveerde verzorgenden en logistiek medewerkers klaar om je met de best mogelijke zorgen te omringen.

Contact

Thuiszorgdienst
Administratief centrum
Gemeenteplein 13
3560 Lummen

Tel: 013 390 530
Fax: 013 390 592
thuiszorgdienst@lummen.be

Spreekuren

SPREEKUREN

MAANDAG

09u00 - 12u00

DINSDAG

09u00 - 12u00

WOENSDAG

09u00 - 12u00

DONDERDAG

09u00 - 12u00

VRIJDAG

09u00 - 12u00