Menu

Anders Mobiel Limburg


Wat ?

Wie niet beschikt over eigen vervoer en geen gebruik (meer) kan maken van het openbaar vervoer, kan een autorit aanvragen bij de dienst Anders Mobiel Limburg (AML) van het OCMW van Lummen. Vrijwillige chauffeurs staan in voor de ritten.
AML is niet bedoeld voor dringend ziekenvervoer maar als vervoer voor allerhande sociale activiteiten o.a. familie bezoek, boodschappen doen, doktersbezoek, ….

Voor wie ?

Inwoners van Lummen die omwille van een handicap, hun leeftijd, gezondheidsproblemen of hun sociale situatie geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of eigen vervoer. Ook als rolstoelgebruiker kan je bij de dienst terecht; de dienst beschikt over een busje met rolstoellift dat kan worden gereserveerd voor een rit door een AML-chauffeur.

Wat kost het ?

Als je een beroep doet op een chauffeur, betaal je hem of haar een vergoeding van 0,34 euro per km, vertrekkend van het thuisadres van de chauffeur en terug. Dit met een minimum van 3,40 euro per rit.
Hoe werkt het ?

Als je een beroep wil doen op een chauffeur, vraag je minstens 2 werkdagen op voorhand de rit telefonisch aan op het OCMW.

Medewerkers

Diensthoofd
Els Clemens

Verantwoordelijke AML
Christel Ceunen

Verder staan onze vrijwillige chauffeurs klaar om je veilig op je bestemming te brengen.

Contact

Thuiszorgdienst
Administratief centrum
Gemeenteplein 13
3560 Lummen

Tel: 013 390 530
Fax: 013 390 592
thuiszorgdienst@lummen.be