Menu

afdelingen

Literatuur of avontuur? Techniek of romantiek? Informatie of documentatie?
Je vindt het allemaal in je eigen gloednieuwe Lummense bibliotheek. We verwelkomen je graag zodat je kunt ontdekken wat er allemaal kan in ons moderne, open huis...
Er is een afdeling voor de jeugd, de volwassenen en een aparte ruimte waar je zes verschillende kranten kan lezen, tijdschriften kan raadplegen of rustig kan surfen op een van de acht internetcomputers.

Bij mooi weer kan je zelfs genieten van ons leesterras. Wens je een warme of net frisse drank? Ook dat kan in onze bibliotheek. In onze polyvalente ruimte nodigen we je regelmatig uit voor een workshop, lezing of andere activiteit.

Wij bieden je tevens technologische hoogstandjes aan zoals de twee scan en go balies waar je zelf je boeken of tijdschriften uitleent, verlengt of terugbrengt. Ook betalen doe je volledig autonoom aan de betaalautomaat.

Vanzelfsprekend staan we nog altijd klaar om je vragen te beantwoorden of je in te schrijven als lid. Dit kan allemaal aan de infobalie.

Via een van onze drie iPads zoek je de gewenste informatie op onze of een andere Limburgse bibliotheekcatalogus.

Staat het boek in ons magazijn? Geen probleem: we halen het voor jou even uit het rek.

De volledige catalogus van de bibliotheek of een andere Limburgse bibliotheek kan je ook van thuis uit raadplegen via internet. Hier kan je ook de termijn van je boeken verlengen en/of een titel reserveren. De bib is er 24 uur op 24 uur voor jou.

Binnenkort kan je eveneens je boeken terugbrengen via de inleverbus aan de parking van de bibliotheek. De volgende werkdag wordt je boek dan van je pasje gehaald.

Contact
Gemeentelijke bibliotheek
Groenstraat 42
3560 Lummen
Tel: 013 390 480
bibliotheek@lummen.be